Операція «Урожай-2014» додала в казну Херсонщини 8,6 млн гривень

18 Вересня 2014 10:16
8338_thumb

http://www.oda.kherson.ua

Саме така сума поповнила бюджет області під час проведення операції «Урожай-2014» за наслідками перевірок сільськогосподарських підприємств та виявлення фактів зловживань аграріями, які працюють на спеціальному режимі ПДВ. За словами начальника ГУ ДФС у Херсонській області Віталія Лазарєва, Херсонщина традиційно залишається лідером сільськогосподарського виробництва в державі. Проте, в аграрному секторі області мають місце факти зухвалого ставлення до використання найманої праці, формування ризикового податкового кредиту під час перебування на спеціальному режимі оподаткування ПДВ, а також використання таврійської землі без належної сплати податків.

За підсумками проведеного ґрунтовного аналізу та моніторингу відповідності обсягів реалізованої сільськогосподарської продукції наявній площі земельних ділянок та достовірності декларування власних доходів аграріям – порушникам було донараховано: 2,8 млн грн штрафних санкцій, в т.ч. ПДВ – 2,1 млн грн, ПДФО – 0,5 млн грн, ЕСВ – 0,2 млн гривень. Результатом проведеної роботи з керівниками сільгоспвиробників області стало оформлення трудових відносин з понад 3 тис. працівників. За рахунок підвищення розміру заробітної плати місцеві бюджети отримали 2,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 6,3 мільйонів гривень ЄСВ (єдиного соціального внеску).
«Сподіваюсь: наші ініціативи з детінізації фонду оплати праці, руйнування схем ухилення від сплати податків на селі та захисту праці простих трудівників землі, знайдуть підтримку всіх керівників сільськогосподарських підприємств та громадян Херсонщини. Адже від успіху та ефективності наших спільних починань залежить зростання фінансової забезпеченості бюджетів територіальних громад нашого регіону, а відтак – поліпшення добробуту херсонців у складних обставинах сьогодення», – резюмував начальник ГУ ДФС у Херсонській області Віталій Лазарєв.