За використання води херсонські підприємці з початку року сплатили майже 1,6 млн гривень

6 Вересня 2014 09:54

8236_thumbЗ початку року суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території Херсону, перерахували до бюджетів різних рівнів понад 1,58 млн грн збору за спеціальне користування водними ресурсами. У середньому від херсонських бізнесменів-водокористувачів до бюджетів усіх рівнів надходить 200 тис. грн цього збору щомісячно.
Нагадаємо, що відповідно до статті 326 Податкового кодексу України збір за спеціальне використання води обчислюється щоквартально наростаючим підсумком з початку року. У зв’язку зі змінами, внесеними антикризовим Законом від 31.03.2014 №1166, декларацію з цього збору слід складати, використовуючи дві ставки: ту, яка діяла до 1 квітня 2014 року та нову, яка вступила в дію з 1 квітня цього року.
Збір обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води водних об’єктів з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок збору та коефіцієнтів. Обсяг фактично використаної води обчислюється водокористувачами самостійно на підставі даних первинного обліку згідно з показаннями вимірювальних приладів.