Асоціації органів місцевого самоврядування проcять врахувати пропозиції до законопроекту «Про добровільне об’єднання територіальних громад»

6 Вересня 2014 10:46

picture-2264mm(1)Асоціації органів місцевого самоврядування направили Звернення до Голови парламенту О.Турчинова щодо законопроекту «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Звернення до Голови Верховної Ради України підписали керівники трьох асоціацій — Української асоціації районних та обласних рад, Асоціації міст України, та Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. У ньому міститься прохання врахувати узгоджені пропозиції асоціацій до законопроекту «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та за результатами розгляду у повторному другому читанні прийняти його в цілому.

Ознайомитися з кінцевою редакцією пропозицій за результатами обговорення (порівняльна таблиця)

20 серпня у Мінрегіоні за участі уповноважених представників всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування проведено узгоджувальну нараду щодо окремих спірних положень проекту Закону. Узгоджену редакцію 22 серпня надіслано Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування для врахування під час підготовки законопроекту до повторного другого читання.

Нагадаємо, на засіданні Верховної Ради України 14 серпня прийнято рішення про підготовку законопроекту »Про добровільне об’єднання територіальних громад» до повторного другого читання у зв’язку з зауваженнями Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

Законопроект «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (№4070а) розроблено на виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.06.2014 № 591-р.

Звернення Національного конгресу місцевого самоврядування України до Голови Верховної Ради України