Роботу льодового палацу «Фаворит-Арена» і дитячого садочка «Теремок» відновлено

29 Серпня 2014 08:51
8177_thumbПід час прямого ефіру телепередачі «Вечірня студія» на ХОДТРК «Скіфія» заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату Сергій Тріщанович прокоментував ситуацію із визначенням форм власності льодового палацу «Фаворит-Арена» і колишнього дитячого будинку, а тепер дитячого садочка «Теремок» у м. Херсоні.
«У школі-інтернаті перебувало всього 40-50 дітей, при тому що заклад розрахований на 120 осіб. І враховуючи відсутність абсолютної загрузки, було прийнято рішення про переведення частини дітей до іншого інтернатного закладу ім. Тараса Шевченка, в якому все передбачено для комфортного життя і навчання дітлахів. При цьому дуже важливим є те, що за таких змін «Теремок» не втратив своїх основні функцій, які полягають у догляді за дітьми з особливими потребами», – сказав Сергій Тріщанович.
Крім того, він зазначив, що перед прийняттям остаточного рішення обласна і міська ради неодноразово проводили зустрічі із трудовим колективом закладу.
«Сьогодні фактично змінилися лише назва і статут. Майже увесь педагогічний колектив цього дитячого закладу залишився на своїх місцях. І це, безперечно, добре, адже справжні професіонали можуть кваліфіковано надавати відповідні послуги дітям. Тому сподіваймося, що вже до кінця вересня заклад буде повністю заповнено», – додав заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату.
Стосовно ситуації із льодовим палацом «Фаворит-Арена», то за словами Сергія Тріщановича, заклад відновив свою роботу 25 серпня 2014 року.
«Вже з цього понеділка унікальний заклад «Фаворит-Арена» запрацював, і діти займаються в секціях. За власні кошти батьки  відновили обладнання, залили лід тощо. Тепер черга стоїть за обласною радою, рішенням якої льодовий палац визначено частиною Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи, і повністю унеможливлюється будь-яка його приватизація. Відновлення роботи цього закладу є надзвичайно важливим для Херсонщини, адже це дасть змогу дітям займатися  хокеєм, фігурним катанням, проводити цікаві уроки фізкультури», – сказав Сергій Тріщанович.
Що ж до фінансової сторони питання, то за словами заступника голови облдержадміністрації – керівника апарату, на обслуговування «Фаворит-Арени» щорічно необхідно 2-3 млн грн: «З обласного бюджету буде виділятися сума в 1,2-1,5 млн грн, іншу частину коштів  надаватимуть батьки».