На Арабатці і в Генічеську відзначили День Незалежності

24 Серпня 2014 21:07

1408951316_rrr11Мабуть, вперше за 23 роки Незалежності України Генічеськ зазначив державне свято по-справжньому – щиро, без фальші і помпезності.
Про це повідомляє місцевий сайт “Новий візит”.
Напередодні в Генічеському магазинах розкупили всю українську атрибутику. Ті, хто не зміг купити український прапор, шили його самі. Такої кількості українських прапорів як сьогодні, Генічеськ ще не бачив. Їх можна було побачити скрізь: на держустановах, приватних будинках, вікнах квартир, балконах, автомобілях, пише «Новий візит».
Чи не менш патріотичні виявилися відпочиваючі – на всіх пляжах Арабатської стрілки, від Генічеська до Стрілецького, люди співали українські пісні, гімн України, ходили з державними прапорами і вітали один одного: «Слава Україні!».
У самому Генічеську святкові заходи розпочалися з Фрунзенського ринку. Тут відбувся незвичайний флешмоб. В 9:30, буквально серед торгових рядів, несподівано з’явилися музиканти духового оркестру, які в живу виконали гімн України. Люди зупинялися і співали гімн разом з організаторами заходу.
А ввечері на проспекті Миру відбулося святкове театралізоване захід «Збережемо рідну Україну». Від книгарні до «лелек» алею прикрасили стилізовані українські подвір’я, виставки народного мистецтва.
Перед присутніми виступив голова Генічеської райдержадміністрації Сергій Коржевий. «Сьогодні нас об’єднує рушник, слово Тараса, бажання бути разом і жити в світі», – підкреслив він.
Святкування тривало до пізнього вечора. «Генічан і гостей міста зібралося незвично багато. Люди із задоволенням фотографувалися біля українських обійсть, співали разом з артистами українські пісні і навіть танцювали. Багатолюдно було на площі Відродження. Велика кількість гуляють були у вишиванках і з жовто-блакитними кульками. У Генічеську дійсно був СВЯТО», – пише «Новий візит».