Херсонці відзначили День Прапора України урочистим мітингом та патріотичною ходою

23 Серпня 2014 12:03

5_73Декілька тисяч херсонців зібрались сьогодні на центральній площі міста – площі Свободи на урочистий мітинг з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України. На святі були присутніми керівники області, міста та районів, військовослужбовці та представники громадськості, політичних партій, школярі, молодь, мешканці міста.

У святковий день почесне право підняти Державний Прапор України у рідному місті було надано сержанту Державної прикордонної служби України Олександру Зайчуку та курсанту Херсонського морехідного училища рибної промисловості Олексію Самойленку.



З вітальним словом до всіх присутніх звернувся голова обласної державної адміністрації Юрій Одарченко. Він, зокрема, зауважив, що українці багато років виборювали право бути незалежними та мати свій прапор і свою владу: «І сьогодні нам приходиться з боями відстоювати незалежність України. Ті люди, які знаходяться у зоні бойових дій, славні бійці, виборюють право України на державність під жовто-блакитним прапором». 



Як символ прагнення херсонців бути в європейській сім’ї, голова облдержадміністрації вручив Херсонському міському голові Володимиру Миколаєнку прапор Європейського Союзу та висловив переконання, що після ратифікації Угоди про Асоціацію із Європейським Союзом громада Херсонщини підніме цей прапор біля міської ради.

Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих за Єдину, неділиму  Україну: всіх героїв Революції  Гідності та всіх бійців і офіцерів, а також поклали квіти до пам’ятного знаку «Небесної сотні».

Святковий мітинг продовжився патріотичною ходою, у якій декілька тисяч херсонців у вишиванках та з державними прапорами пройшли від Площі Свободи  до  набережної Ушакова (ім.Ю.Тутушкіна), де розпочалася концертно-розважальна програма.