Оздоровлено 12 тисяч дітей

14 Серпня 2014 07:59
«Сьогодні ми запросили на засідання штабу ті райони, які суттєво відстають по показниках оздоровлення і відпочинку дітей, аби звернути вашу увагу на слабкі місця та дати змогу вирівнятися протягом останніх 15 днів курортно-оздоровчого сезону», – зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шепелєв, який особисто провів засідання штабу.
Так, на захід були запрошені представники Білозерського, Голопристанського, Каховського, Каланчацького, Нововоронцовського, Скадовського та Чаплинського районів, а також міста Херсона.
У ході обговорення було відзначено, що найкраще на сьогодні з плановими показниками справляється Каховський район, який загалом оздоровив 70% дітей. Зокрема, станом на 1 серпня 2014 року було оздоровлено 39 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (за планом 35), 6 дітей-інвалідів (за планом 2), 47 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей (за планом 229), 5 дітей, постраждалих від аварії на ЧАЕС (за планом 5). В той же час, Каховському району необхідно суттєво підтягнути показники по оздоровленню дітей, які перебувають на диспансерному обліку: із 687 дітей цієї категорії оздоровлено лише 10.
Перший заступник голови облдержадміністрації наголосив на тому, що не можна дітей-інвалідів відносити до категорії діти шкільного віку. «Це особлива категорія, яка повинна оздоровлюватися в першу чергу, тому прошу прийняти відповідні заходи, аби всі діти-інваліди, які перебувають на обліку у вашому районі, змогли повністю оздоровитися у цьому році», –  акцентував  Ігор Шепелєв.
Зазначимо, що за даними Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації станом на 1 серпня 2014 року по області оздоровлено 1013 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 266 дітей-інвалідів, 2006 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 57 дітей, постраждалих від аварії на ЧАЕС, 9 дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, 2374 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 1882 талановитих та обдарованих дітей, 1047 дітей працівників АПК та соціальної сфери села та 3248 інших. Всього охоплено оздоровленням 11903 дитини.