Рятувальники продовжують зустрічати та розселяти людей із зони АТО

11 Серпня 2014 16:17

Херсонщина продовжує приймати на тимчасове проживання мешканців Східного регіону. І якщо обласний центр свої можливості з даного питання вичерпав, то в районах області такий резерв ще є.

До цієї роботи активно залучаються рятувальники. Спільно з органами місцевого самоврядування допомагають розселяти людей. Заздалегідь працівники районного сектору УДСНС у Білозерському районі опрацювали можливі варіанти, де у відповідних умовах зможуть проживати люди. Як приклад, гуртожиток у с. Дніпровське.

Останнім часом тут вже поселено 26 людей. Окрім цього вирішується питання по їх трудовлаштуванню.

Для цього людям необхідно пройти медогляд у районній лікарні, і при бажанні – можна працювати, наприклад, у агрофірмі «Білозерський». До речі, всі тимчасові мешканці гуртожитку, дуже вражені гостинністю херсонців. Ця теплота та увага, яку проявляють місцеві жителі, визиває в жінок непідкупні сльози вдячності.

Проте найбільше чого хочеться цим людям – все-таки якомога швидше повернутись у рідні домівки.

Загалом через міграційний пункт, що знаходиться на Херсонському залізничному вокзалі, вже зареєструвалось 3235 осіб, з яких мешканців Сходу – 2453, АР Крим – 782, у тому числі 1190 дітей. Рятувальники обласної служби ДСНС тут чергують щодобово.

Для вирішення питань, пов’язаних з соціальним забезпеченням громадян у зв’язку з переміщенням з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, діє регіональний штаб за тел.: (0552) 42-26-95, 42-01-95 та єдиний номер гарячої лінії «101».

Джерело: МОСТ