На Херсонщині завершили збирання ранніх зернових

11 Серпня 2014 07:45
7036

http://most.ks.ua

Днями, заступник голови обласної державної адміністрації – керівник апарату Сергій Трищанович провів селекторну нараду з керівниками райдержадміністрацій з підведення підсумків збирання ранніх зернових сільськогосподарських культур та про вжиття заходів щодо недопущення пожежонебезпечних ситуацій.

«Ми успішно провели збиральну кампанію ранніх зернових культур та отримали хороші результати, які складають 1 млн 820,5 тис. тонн зерна при врожайності 26,2 ц/га», – сказав Сергій Трищанович і відзначив Генічеський і Новотроїцький райони, які мають вал більш 150 тис. тонн.

Детальніше про нинішню врожайність відзвітував директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Віталій Ярмак.

«За результатами збиральної кампанії було найбільшими перепонами намолочено зерна сільгосптоваровиробниками Новотроїцького (162 тис. тонн), Генічеського (158 тис. тонн), Великоолександрівського (150 тис. тонн) і Нижньосірогозького (138 тис. тонн) районів. Тоді як найвища врожайність була зафіксована в Великолепетиському (30,1 ц/га), Нововоронцовському (29,8 ц/га), Нижньосірогозькому (28,3 ц/га) і Великоолександрівському (28,1 ц/га) районах», – доповів Віталій Ярмак.

В розрізі культур, за його словами, було намолочено 205 тис. тонн озимого ячменю (при середній врожайності 24,5 ц/га) і 263 тис. тонн ярового ячменю (при середній врожайності 21,1 ц/га). Найвища врожайність по цих культурах в Білозерському, Великолепетиському, Великоолександрівському та Каховському районах.

Крім того, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації повідомив про те, що триває збір пізніх зернових культур.

«На сьогодні пізніх зернових культур підлягає зібрати 76,8 тис. га: це кукурудза, сорго, просо, рис, соняшник», – зазначив він і закликав начальників управлінь агропромислового розвитку провести серйозну роботу серед аграріїв щодо недопущення виникнення пожеж на полях через випалювання стерні та бур’янів. Адже пожежі спалюють верхні шари ґрунту і зменшують врожайність зернових культур”,- інформує ukragroconsult.com.

Джерело: МОСТ