У Новотроїцькому районі проводяться заходи щодо соціального патронажу амністованих осіб

5 Серпня 2014 09:43
7991_thumbУпродовж періоду дії Закону України “Про амністію у 2014 році” до Новотроїцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 2 повідомлення про звільнення амністованих осіб з виправних колоній та 11 повідомлень – з Новотроїцького підрозділу кримінально-виконавчої інспекції про зняття з обліку таких осіб.
Відповідно до статті 16 цього Закону центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюється своєчасний облік  та контроль за поведінкою амністованих осіб, забезпечуються заходи соціального патронажу, які мають на меті відновлення та зміцнення суспільно корисних зв’язків, сприяння у вирішенні питань, пов’язаних із реєстрацією і проживанням, працевлаштуванням чи навчанням після звільнення.
Так, протягом травня-липня поточного року спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в ході соціальних інспектувань проведено оцінку потреб кожної амністованої особи, надано соціальні послуги з психологічних, соціально-медичних, соціально-економічних та юридичних питань. Всього соціальною роботою було охоплено 13 амністованих осіб.