У Чаплинському районі триває реалізація спільного Проекту ЄС/ПРООН

30 Липня 2014 13:57
7956_thumb

http://www.oda.kherson.ua

У Чаплинському районі триває реалізація другого етапу спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», участь в якому приймають громади 7 населених пунктів, з них громади 5 населених пунктів завершили реалізацію проектів у 2013 році. Умовами проекту передбачено отримання коштів в розмірі 70 відсотків від Європейської Комісії (20,0 тис. дол. США) при умові спроможності зробити власний грошовий внесок громади в розмірі 5 відсотків та залучення коштів з місцевого або районного бюджетів в розмірі 25 відсотків вартості мікропроекту.

Громадами району «МАЙБУТНЄ ГРИГОРІВКИ» та «Діти Скадовки – потенціал майбутнього» розроблено два мікропроекти по інноваційних енергоефективних заходах – термомодернізація будівлі та капітальний ремонт системи опалення з встановленням котла на біомасі у амбулаторії загальної  практики – сімейної медицини та школі. Кошторисна вартість проектів складає 770,125 тис. грн. 29 липня 2014 року в с. Григорівка відбулися  урочисті збори громади з приводу завершення робіт по реалізації проекту «Інноваційні енергоефективні заходи у ФАПі с.Григорівка. Термомодернізація будівлі та капітальний ремонт системи опалення з встановленням котла на біомасі».
В заході взяли участь голова районної державної адміністрації – Сергій  Лепський, голова  районної ради – Микола Самойлов, заступник директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації – Ліна Бондарева, головний фтізіатр Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації – Галина Ковалів; Григорівський сільський голова – Сергій Кліщевський, координатор Проектів ЄС ПРООН у Херсонській області- Олексій Скворцов, представники органів районної виконавчої влади, місцевого самоврядування, медичних закладів району, громадськість села.
Присутні мали змогу ознайомитися із рядом завершених робіт по амбулаторії загальної практики – сімейної медицини с Григорівка в рамках другого етапу спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», а саме: капітальним ремонтом системи опалення з встановленням котла на біомасі, заміною 16 вікон, заміною вхідних дверей, монтажем системи аварійного освітлення; проведенням утеплювання фасаду будівлі; монтажем лінії освітлення.
Голова районної державної адміністрації Лепський С.І. та голова районної ради Самойлов М.С  виразили подяку громаді села Григорівки за активну участь в реалізації Проекту. Сільський  голова Кліщевський С.О. зазначив, що роботи по встановленню котла на біомасі потужністю 30 кВт для опалення будівлі амбулаторії дадуть змогу економити річні витрати палива, електричної енергії для обслуговування котельні та знизять викиди «парникових» газів в атмосферу, а також  зауважив, що в загальному отримається економія грошових коштів внаслідок впровадження проекту, в сумі близько 10 тис. грн на рік. Сергій Олександрович вручив грамоти і подяки медичному персоналу та активістам села за вагомий вклад у завешення робіт згідно Проекту.