У Верхньорогачицькому районі за І півріччя 2014 року надали прийомним сім’ям 71 соціальну послугу з питань виховання та навчання дітей

29 Липня 2014 12:35
7943_thumbУ Верхньорогачицькому районі під соціальним супроводом  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді постійно перебуває 6 прийомних сімей, в яких проживають та виховуються 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Фахівцями центру упродовж І півріччя 2014 року даним сім’ям надано 71 соціальну послугу з питань виховання, навчання дітей, організації їх дозвілля. З метою інформованості про сімейні форми влаштування в сім’ї дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді серед населення району проводиться роз’яснювальна робота. На даний час дві родини звернулися до районного центру з питання створення 2 прийомних сімей та влаштування до них  чотирьох дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.
У ході здійснення соціального супроводження директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Таїсія Мезенцева та начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Володимир П’ятигорець відвідали прийомну сім’ю Лещенко в якій проживає троє прийомних дітей. З дівчатками, які повернулися додому на літні канікули з навчання обговорено стан справ щодо підготовки документів на отримання житла згідно чинного законодавства, правила безпечної поведінки під час літніх канікул, роз’яснено про соціально-побутові навички, ведення здорового способу життя та інше.