“Батьківщина” допомагає військовим та правоохоронцям

25 Липня 2014 16:43

На території Херсонської області, яка поза власною волею стала прикордонною через окупацію Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, базуються кілька підрозділів, призначених для захисту нашої країни та регіону. Голова Херсонської обласної державної адміністрації, народний депутат України від «ВО «Батьківщина» Юрій Одарченко, депутати місцевих рад від «ВО «Батьківщина» всіляко допомагають бійцям цих підрозділів.

Насамперед це 21-ий батальйон територіальної оборони, до якого увійшли херсонці та мешканці області, що пройшли армійську службу. Цей підрозділ завядки фінансуванню з обласного бюджету, виділеному за ініціативою голови Херсонської обласної партійної організації «ВО «Батьківщина»та фракції «ВО «Батьківщина» в Херсонській обласній раді повністю екіпірований.Його бійці кілька місяців проходили навчання в спеціально розгорнутому тренувальному таборі в с. Чорнобаївка Білозерського району Херсонщини. При облаштуванні табору депутатами херсонських обласної та міської рад від «ВО «батьківщина» закуплено намети, обігрівачі. Простими партійцями – активістами Білозерської партійної організації «ВО «Батьківщина» та депутатами Білозерської районної ради від «ВО «Батьківщина» – надавалася допомога дровами та продуктами харчування.  Саме цей підрозділ зараз забезпечує охорону всіх стратегічних об’єктів області. Їх ви можете побачити біля мостів, на каналах, поблизу важливих об’єктів енергетики та народного господарства. Зараз продуктами харчування бійцям допомагають партійці з міст Нова Каховка та Каховка, Чаплинської, Скадовської, Каланчацького районів (останні три активи –  в форматі щотижневих Автомайданів).

Наступним підрозділом є частина внутрішніх військ (нині – Національна гвардія) яка базується в Херсоні по вулиці Паровозній. Екіпіровці цих солдатів обласна влада, в особі голови ОДА, голови ХОПО «ВО «Батьківщина» Юрія Одарченка і військове керівництво приділяють особливу і першочергову увагу, тому, що саме вони можуть бути відправлені в зону АТО. В Національну гвардію увійшли добровольці з Майданів по всій країні, а також кадрові військові, не байдужі до долі і цілісності держави. Всього на підтримку батальйону територіальної оборони (армійського) і національної гвардії з обласного бюджету було виділено понад 2 мільйони гривень. Допомогу тепловізорами, прицілами та іншим необхідним обмундируванням надали депутати від «ВО «Батьківщина» Херсонської обласної ради Лариса Оленківська та Олег Дьяченко та члени міжфракційного об’єднання «Батьківщина».

 При Управліннях Міністерства внутрішніх справ в областях були створені батальйони патрульної служби спеціального призначення, в яких добровольці на платній основі надають допомогу міліції в забезпеченні громадського порядку і контролі за переміщенням людей і вантажів. Наш батальйон отримав назву «Херсон».Головою ОДА Юрієм Одарченко було підписано розпорядження, на підставі якого 8 липня обласна рада за ініціативи фракції «ВО «Батьківщина» прийняла рішення про виділення 310 тисяч гривень на обмундирування батальйону патрульної служби «Херсон».

Депутати міських, районних, селищних та сільських рад від «ВО «Батьківщина» ініціювали виділення земельних ділянок для військовослужбовців, що служать в зоні АТО.