Херсонщина продовжує приймати переселенців

22 Липня 2014 07:51
http://khersonci.com.ua/

http://khersonci.com.ua/

На обліку в управлінні ДСНС у Херсонській області сьогодні, перебуває більше 1,7 тисяч осіб, з них більше 500 громадян отримали допомогу на загальну суму майже 16 тисяч гривень.  
У створеному на залізничному вокзалі міста Херсона міграційному пункті, на якому чергують щодня рятувальники управління ДСНС у Херсонській області та патронажні медичні сестри Червоного Хреста, щодня проходять реєстрацію більше 20 громадян.
Переміщених осіб направляють на тимчасове місце проживання до Каланчацького, Голопристанського, Скадовського, Генічеського та інших районів Херсонської області. За кожним громадянином або родиною закріплюється волонтер Товариства Червоного Хреста, який надає необхідну допомогу та психологічну підтримку.
Так до Генічеського району прибуло 27 осіб з м.Горловка та м.Слов’янськ Донецької області. Тимчасово переміщених осіб розселили у пансіонаті «Альбатрос», вільних будинках с.Стокопани та у сім’ях небайдужих громадян. Генічеська районна організація ТЧХУ для 11 громадян, які потребували допомоги, зібрала та надала одяг, взуття, постільну білизну, продукти харчування.
Бериславська районна організація Товариства Червоного Хреста України підтримала 6 сімей із Луганської області та надала їм допомогу на загальну суму більше 2,7 тисяч гривень (миючі засоби, продукти харчування, одяг, постільна білизна).
До Цюрупинського району з АР Крим прибула сім’я з 4 осіб серед яких двоє маленьких дітей. Цю родину приютила місцева мешканка с. Виноградове. Районна організація Товариства Червоного Хреста України надала цій родині допомогу одягом, взуттям постільною білизною та продуктами харчування.

P.S. Кожного дня до Херсонської області продовжують прибувати громадяни з Донецької, Луганської областей та з АР Крим і їх потік не зменшується. Прес-центр Херсонської обласної організації ТЧХУ висловлює слова вдячності тим підприємцям, організаціям та пересічним громадянам, які відгукнулися та надали житло, одяг, продукти харчування, засоби гігієни тощо для наших співвітчизників.