Микола Томенко: Усі генерали мали би підтвердити своє високе звання у бойових діях на Сході нашої держави

20 Липня 2014 19:30
tomenko

http://tomenko.ua

Про це радник Президента України, народний депутат Микола Томенко сказав, коментуючи ситуацію на Сході України в ефірі Черкаської ТРК «ВІККА».

«Мусимо визнати, що велика кількість офіцерів, як мінімум, останнє десятиліття фінансувалися українськими платниками податків: отримували зарплатню, житло, харчування, одяг, щорічні нагороди за мужність і героїзм у мирних умовах. І сьогодні вони не дуже прагнуть захищати Україну на Сході. Мусимо визнати і те, що значна кількість працівників міліції, офіцерського складу Міноборони, та й частина прикордонників, у разі їх направлення в зону АТО, відмовляються туди їхати. Виникла парадоксальна ситуація: ми за бюджетні кошти утримуємо міліціонерів, яким комфортніше брати хабарі на дорогах; прикордонників, які організовують «правильний» перехід кордону, і при вони цьому переконані, що їм не треба захищати свою державу», – зазначив М. Томенко.

Він зауважив, що на хід АТО також вплинуло те, що значна кількість місцевого населення на Сході України, особливо у перший період операції, підтримували сепаратистів.

На думку Миколи Томенка, до участі в АТО потрібно залучати не призовників, а професійних військових, починаючи з генералів, яких в Україні – найбільша кількість у порівнянні з іншими державами. «У більшості країн люди отримують генеральські погони за виняткові здобутки і звершення. Тому усі наші генерали мали би підтвердити своє високе звання під час бойових дій на Сході», – вважає Микола Томенко.

На його переконання, необхідно зробити висновки з АТО і зрозуміти, що швидке й успішне завершення антитерористичної операції на Сході можливе за професійності й координованості бойових дій, а також за підтримки місцевого населення та міжнародної спільноти у нашій боротьбі за єдину Україну.