У Залізному Порту перевірили атракціони

18 Липня 2014 14:34

DSCN1131-300x22517 липня на виконання розпорядження голови Херсонської облдержадміністрації №491 від 16 липня «Про організацію роботи з обстеження рекреаційно-курортної території с.Залізний Порт Голопристанського району та забезпечення її функціонування у відповідності з вимогами чинного законодавства» співробітники обласного управління ДСНС на чолі з заступником начальника Управління підполковником служби цивільного захисту Андрієм Бєлоусовим розпочали обстеження об’єктів курортної зони.

Зранку відбулася установча нарада за участю керівництва Голопристанської райдержадміністрації, керівників обласних служб та учасників робочих груп. На ній були визначені пріоритетні завдання таких обстежень – забезпечення безпеки людей на воді, на атракціонах тощо.

Сьогодні для наочного сприйняття ситуації, що склалася у Залізному Порту, прозвучав сигнал навчальної тривоги. За першою ввідною автомобіль Державної пожежно-рятувальної частини №8 повинен був дістатися до місця пожежі в кафе на набережній. Однак, через різні перепони цистерна зупинилася за 100 м. Відтак – в умовній пожежі кафе «згоріло». Наступна ввідна – загоряння на сільському ринку. Пожежних спіткала подібна ситуація – натовп людей, шляхи, перекриті шлагбаумами, не дали змоги під’їхати до місця умовної надзвичайної події.

Обстеження рекреаційно-курортної території с.Залізний Порт триватимуть і далі, а за їх результатами інформація буде надана на розгляд голови облдержадміністрації з метою прийняття відповідного рішення щодо наведення порядку у цьому населеному пункті. Адже під час оздоровчого сезону немає нічого важливішого від безпеки людей, які мають повне право відпочивати не травмуючись і не втрачаючи своє майно.

Управління ДСНС України у Херсонській області