Актори академічного театру ім. Куліша гратимуть у “Зеленому театрі”

16 Липня 2014 13:35

загруженное (17)Херсонський міський “Зелений театр”, розташований в парку ім. Леніна, планують передати в користування обласному академічному муздрамтеатру ім. М. Куліша.

Про це повідомив міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.  Нехай в цьому “Зеленому театрі” грає наш театр, нехай там виступають актори наші, тоді “Зелений театр” буде жити, а не розвалюватися. У нас вже є певні попередні домовленості з муздрамтеатром, щоб ми передамо їм цю споруду на певний термін, і вони будуть приводити його в порядок, – розповів Миколаєнко. Кілька тижнів тому в “Зеленому театрі” обвалився дах. Про причини руйнування офіційні джерела не повідомляють.

Довідка: Минулого року приміщення будівлі «Зеленого театру», розташовані в парковій зоні в центрі міста, вилучені та передані представнику міської ради.

Нагадаємо, що управління комунального майна Херсонського міськвиконкому ще 12 січня 2006 уклало договір № 1/85 про передачу об’єкта нерухомості загальною площею понад 1126 кв. м в оренду ТОВ «ХЕРСОНПАРКСЕРВІС». Ця фірма зобов’язалася відремонтувати будівлю і надалі підтримувати його у нормальному стані. На перших порах все так і було: орендарі організували ремонт концертного майданчика і занедбаною даху, що прийшли в занепад офісних приміщень. «Зелений театр» знову радував око свіжою штукатуркою і зразковою чистотою. Але простим городянам було невтямки, що трохи більше року тому після передачі в оренду комунальний театр старанні орендарі примудрилися «прихватизувати» і продати.

Міські чиновники замовчували цей ганебний факт, поки на слід махінаторів не вийшла облпрокуратура. Вона порушила кримінальну справу, основними фігурантами якої стали екс-директор і співзасновник ТОВ «ХЕРСОНПАРКСЕРВІС», два приватних підприємця і тепер уже колишній головний спеціаліст Управління капітального будівництва (УКБ) Херсонського міськвиконкому. Для завершення досить складного розслідування і покарання винних треба було кілька років.

До серпня 2007 власником будівлі “Зеленого театру” і окремо розташованих будівель площею більше 300 кв м був Херсонська міська рада. Однак рішенням господарського суду Херсонської області право власності на зазначене майно визнано за одним з товариств обмеженою відповідальністю. Надалі судове рішення скасовано Вищим господарським судом України, проте за цей час відбулося відчуження спірних об’єктів на користь фізичних осіб та суб’єктів господарювання.

Таким чином Херсонська міська рада будучи власником спірного майна, втратило володіння ним у зв’язку з неправомірним рішенням суду. Зазначене ТОВ не мало прав на відчуження майна, оскільки не було його власником.

За таких обставин зампрокурора заявлено 2 позови про витребування об’єктів нерухомості з чужого незаконного володіння: один до господарського суду Херсонської області до приватного підприємства про витребування окремо розташованих будівель “Зеленого театру, другий до Суворовського районного суду м. Херсона до фізичної особи про витребування приміщення будівлі” зеленого театру “.

Рішенням господарського суду Херсонської області, залишеним без змін постановою Вищого господарського суду України, позов прокурора про витребування окремо розташованих будівель “Зеленого театру” задоволено. Майно повернуто у володіння міської ради