Херсонські депутати хочуть філію університету МВС

12 Липня 2014 10:32

images (5)Депутати Херсонської міськради звернулися до міністра внутрішніх справ Арсену Авакову з проханням сприяти позитивному вирішенню питання щодо створення в Херсоні факультету Одеського державного університету внутрішніх справ.
У зверненні, яке депутати прийняли в п’ятницю 11 липня на сесії міськради, наголошується, що питання створення такої філії активно підтримується територіальною громадою Херсона.
«Є й матеріально-технічна база, зокрема, приміщення для організації навчально-виховного процесу, які знаходяться на даний момент в задовільному стані і потребують лише у поточному ремонті», – наголошується у зверненні до Авакову.
Херсонський факультет Одеського державного університету внутрішніх справ депутати пропонують створити на базі ліквідованого Херсонського юридичного інституту Харківського національного університету внутрішніх справ.
Міськрада готова взяти на себе частину витрат на відновлення адмінбудинку і господарських споруд та допомагати у вирішенні оргпитань, які можуть виникнути в ході відкриття факультету.
Справа в тому, що конкурентом Херсону може стати Кіровоград, представники якого вже лобіюють інтереси свого регіону в цьому питанні. Саме тому депутати Херсонської міськради оперативно передають звернення представникам МВС.
Буде створено 80 робочих місць, коли відкриється в Херсоні цей факультет. Якщо ми, наприклад, 100 тисяч гривень виділимо на відновлення будівель, завдяки створенню цих робочих місць протягом року гроші повернуться податками.