Дажбога в Херсоні не буде

12 Липня 2014 09:47

dajbogІІ пленарному засіданню сесії міської ради передував великий мітинг християн усіх конфесій, які висловились категорично проти встановлення язичницького ідола Дажбог в одній з зелених зон міста.

Сама сесія розпочалась спокійно. Після оголошення депутатських запитів і заяв депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.
Після декількох годин роботи прийнято 22 рішення.
Депутати повторно розглянули рішення про скасування рішення виконавчого комітету міської ради від 21.01.2014 № 16 «Про встановлення декоративної скульптури давньослов’янської культури у вигляді Дажбога»; Про внесення доповнень і змін до заходів Комплексної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на території міста Херсона на 2010-2014 роки. Обидва рішення прийняті. При цьому ініціатор встановлення Сергій Кириченко знову хотів виступити перед депутатами, але учасники мітингу, яких було запрошено в зал, не надали дали йому такої можливості.
Також, прийнято рішення про звернення до Прем’єр – міністра України Арсенію Яценюку щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 № 1279 «Про розміри та порядок визначення втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, які підлягають відшкодуванню»