Курултай проведуть на Херсонщині?

11 Липня 2014 16:07

1405089274_rrrrrresУ Меджлісі кримськотатарського народу розглянуть питання про можливість проведення виїзної сесії Курултаю кримськотатарського народу в Херсонській області. Про це сайту Крим.Реаліі повідомив заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

За його словами, подібні думки вже були висловлені раніше, і будуть обговорюватися на найближчому засіданні представницького органу кримських татар.

Зокрема, керівник Секретаріату Меджлісу Дилявер Акієв виступив з пропозицією провести сесію Курултаю так, «щоб у ній могли взяти участь лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і глава Меджлісу Рефат Чубаров». Про це він заявив сайту Крим.Реаліі.

У свою чергу, директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос зазначив, що «російські чиновники не залишають надій для використання бренду Меджлісу-Курултаю для своїх цілей».

– Одним з головних завдань в найближчий місяць буде проведення Курултаю на території окупованого Криму для того, щоб прийняти ті рішення, які актуальні для них на сьогоднішній день, – повідомив він виданню Крим.Реаліі.

На його думку, проведення сесії Курултаю на території Херсонської області може забезпечити підтвердження раніше прийнятого рішення Меджлісу. Однак у такому випадку може встати питання про заборону представницького органу кримських татар, так як окупанти не зможуть його контролювати.

На недавньому засіданні Меджлісу говорилося, що необхідність проведення Курултаю стоїть на порядку денному, але час і дата вимагають уточнення. Меджліс також скасував квітневе рішення про делегування своїх представників в органи так званої кримської «влади».