За соціальним захистом звернулося 1502 особи-переселенця

10 Липня 2014 18:07
OLYMPUS DIGITAL CAMERAПід час наради з питань забезпечення облаштування в області громадян України, які переселяються з тимчасово окупованих територій України, та громадян, призваних до Збройних Сил України у зв’язку з тимчасовою мобілізацією було розглянуто питання соціального забезпечення громадян цієї категорії.
Зокрема, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Геннадій Причина повідомив про те, що за допомогою до Департаменту звернулося 1502 особи-переселенця, з них 517 цивільних осіб з Донецької та Луганської областей.
«Ми допомогли влаштувати 19 осіб до дитячих садків, 29 до шкільних закладів та 92 до вищих навчальних закладів. А також відновили 128 особам пенсійне забезпечення та 120 громадянам державну допомогу, – доповів Геннадій Причина та додав, що процедура відновлення документів на надання соціальних виплат є спрощеною та прискореною, – якщо раніше необхідно було чекати по декілька місяців, то зараз документи готуються протягом декількох днів».
Разом з тим, Геннадій Причина повідомив про те, що в обласному бюджеті виділено 950 тис. грн на матеріальну допомогу та компенсацію для переселенців з тимчасово окупованих територій України, та громадян, призваних до Збройних Сил України у зв’язку з тимчасовою мобілізацією.